کج شدن تصاوير

نگاهی به گردشگری در ایران :: گردشگری

گردشگری

بهبود کیفیت و ارتقاء آگاهی گردشگری داخلی (شوختب)

بهبود کیفیت و ارتقاء آگاهی گردشگری داخلی (شوختب)

گردشگری

این وبلاگ از طرف بهروز صدیق جهت ارائه مطالب مفید گردشگری و حمایت از این صنعت مهم ایجاد گردیده است.

بایگانی
پربیننده ترین مطالب

نگاهی به گردشگری در ایران

سه شنبه, ۸ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۱۴ ب.ظ

     اصولا گردش در طبیعت و دیدن جلوه هایی از هنرنمایی الهی، امری است که دل ها را زنده می کند و به انسان شادابی و نشاط می بخشد و در قران آیات بسیاری است که آدمی را به تفکر در طبیعت بیرون از خود دعوت می کند.

     ایران بزرگ، یادگار گرانقدر نیاکانی است که هر یک در هنگام زندگانی گامی در بلند آوازگی وطن خود برداشته و یادگارنی گرانبها برای ما باقی گذاشته اند. یادگارهایی از تمدن و فرهنگ غنی ایرانی که مملو از اخلاق و ادب انسانی است.

     ایران یکی از نخستین جاهایی است که انسان طی سیر تحول تاریخی خود به سوی مدنیت و انسانیت از آن گذر کرده است.

     آنچه در هگمتانه، هفت تپه، شهرسوخته، تپه های سیلک و... به دست آمده است گواه راستینی است بر اینکه انسان، انسانیت را اولین بار در سرزمین ما تجربه کرده است. کشف آثار باستانی پیش از تاریخ، اشیاء مربوط به عصر مفرغ، عصرآهن و... نشان می دهد ایران به راستی گهواره تمدن بشری بوده و جای جای این خاک پاک، جزء میراث جهانی بشر به شمار می رود.

     کشوری که حتی با وجود تازش مکرر اقوام بیگانه ی نیمه وحشی که به طور مستمر ثروت و تمدن ایران را مورد تاخت و تاز و چپاول قرار می دادند، همواره سربلند و سرافراز باقی مانده و همانند ققنوسی از پس آتش های خاکستر کننده ی تاریخ زایشی دوباره یافته است.

     کشور فردوسی، سعدی و حافظ؛ موطن بزرگ ترین دانشمندان و فیلسوفان جهان؛ بوعلی سینا، محمدبن زکریای رازی، خیام و ...که هر یک هنوز و همواره در اوج می درخشید و جهان بشری را از تلالو خود روشنایی می بخشند.

     به راستی کدام ایرانی است که با دیدن تخت جمشید، هگمتانه، آپادانا، ارگ بم، چغازنبیل و... سر بالا نگیرد و از ایرانی بودن خود احساس غرور نکند.

     ایرانی که حتی بعد از حمله وحشیانه مغول آثاری همچون میدان نقش جهان، عالی قاپو و چهل ستون را برافراشته؛ دانشمندان به نامی همچون میرداماد، ملاصدرا، شیخ بهایی و شاعران بزرگی چون حافظ را به جهانیان معرفی کرده است.

     به راستی آگاهی ما ایرانیان درباره آثار باستانی، مناطق گردشگری و مفاخر و سرمایه های فرهنگیمان در چه حدی است؟ آیا برای افزایش آگاهی مردم در این رابطه تلاش کافی صورت گرفته و اطلاع رسانی برای پربارکردن سفر هم میهنانمان انجام شده تا سفرهای سیاحتی، زیارتی و ...همراه با آگاهی و برنامه ریزی برای بازدید از میراث و مفاخر فرهنگ ایران باشد؟

     چنددرصد ایرانیان می دانند که اولین قانون حقوق بشر جهانی در ایران تدوین شده و به اجرا در آمده است؟ آیا از شیوه کشور داری و حکومت کوروش کبیر که نزدیک به نیمی از جهان آن زمان را در زیر نگین داشت و منشور حقوق بشری که به سراسر جهان ابلاغ کرده بود آگاهیم. کشور پهناور ایران اسلامی با این قدمت تمدن و فرهنگ کهن خود همواره مورد توجه گردشگران خارجی است به طوری که برای توریست خارجی این کشور چند هزار ساله آنقدر دیدنی است که یکی از بزرگترین آرزوهایش دیدن ایران اسلامی است. این تنوع فرهنگی گسترده، تنوع زیست محیطی اعجاب انگیز، سرزمین چهار فصل و آثار باستانی دوره های مختلف تاریخی آنقدر برای مسافرت و گردش جذاب به شمار می روند که توریست حتی حاضر است در این راه بعضی سختی ها را هم بر خود هموار کند. لذا برتمامی ما واجب است در تبلیغ فرهنگ و تمدن کهن خود از هیچ تلاشی فرو گذار نباشیم و گستره فرهنگ خود را به تمام جهانیان ابلاغ نمائیم.


گردآوری شده توسط رئوف موسوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی