کج شدن تصاوير

حرم امامزاده صالح (ع) - اردبیل :: گردشگری

گردشگری

بهبود کیفیت و ارتقاء آگاهی گردشگری داخلی (شوختب)

بهبود کیفیت و ارتقاء آگاهی گردشگری داخلی (شوختب)

گردشگری

این وبلاگ از طرف بهروز صدیق جهت ارائه مطالب مفید گردشگری و حمایت از این صنعت مهم ایجاد گردیده است.

بایگانی
پربیننده ترین مطالب

حرم امامزاده صالح (ع) - اردبیل

شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۴، ۰۹:۰۲ ب.ظ

امامزاده

     این بارگاه مقدس مدفن ذریه پاک رسول الله حضرت صالح ابن موسی الکاظم (ع) است که بنا بر قول مشهور و با استناد به کتب "ریاض الانساب"، "کنزالانساب"، ناسخ التواریخ"، "حیاة الامام موسی بن جعفر(ع)" و بسیاری دیگر از کتب تاریخی فرزند بلا فصل امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی الکاظم (ع) و برادر امام علی ابن موسی الرضا (ع) به شمار می رود. امام زاده صالح (ع) از جمله سادات عالی رتبه و از امام زادگان صحیح النسب می باشد که مرقد مطهر آن بزرگوار کنار بقعه شیخ صفی الدین و در میدان عالی قاپوی اردبیل واقع است. از برادران دیگر وی به نام سید عبدالعزیز در محله ی نیاز اردبیل به خاک سپرده شده است.

امامزاده

     این بزرگوار همانند جناب صدرالدین در نیمه اول قرن سوم هجری به اردبیل تشریف آورده اند. مزار شریفش از دوران های گذشته مورد توجه خاص و عام بوده و خاندان جلیل القدرصفویه نسبت به حضرتش ارادت ویژه داشتند. بقاع متبرکه اهل بیت حضرت موسی الکاظم (ع) سیمای شهر مذهبی اردبیل را جلا و عظمت خاصی بخشیده است.

امامزاده


     امامزاده صالح یکی دیگر از 23 برادر این امام بزرگوار است که اردبیل را به علت استقرار یمنی های عرب شیعه مذهب به محل زندگی و تبلیغ برمی گزیند، اما ایشان  بعد از شهادت برادرش امام رضا (ع) برعلیه خلیفه عباسی قیام می کند که مأمون وی را نیز به مانند سایر برادران و جد بزرگوارش حسین (ع) سربریده و او را به شهر ری تهران کنونی می فرستند. در این ارتباط دو روایت نقل شده است که این سر همانند سر امام حسین (ع) یا همانند رأس الحسین سوریه در تجریش به خاک سپرده می شود و پیکر مطهر آن حضرت به اردبیل منتقل می گردد و در روایت دیگر پیکر آن حضرت در تجریش خاک سپرده شده و سر مبارک آن بزرگوار به اردبیل منتقل شده است.

                                                                                                        امامزاده

 

     به نقل از کتاب بحرالانساب تاریخچه ساخت بنای این امامزاده در دوره صفویه بوده است. مالکیت اثر باتوجه به اینکه بنا یک مکان زیارتی (امامزاده) است، بصورت وقفی بوده و هم اکنون در اختیار هیئت امنای مساجد  می باشد. این بنا شامل رواق- حرم صحن و مسجد بوده که نمای جنوبی آن مرکب از ایوانی با طاق نیم گنبد و تزئینات کاشی کاری بوده است. تنها قسمت باقیمانده از بنای قدیمی یک ساختمان هشت ضلعی است که ضریح در آن قرار دارد. مقبره قدیمی این امامزاده در سال 1382 ه.ش تخریب شده و ساختمان جدید در حال احداث و تکمیل می باشد.


امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

امامزاده

 امامزاده


 

منبع متن: تابلو راهنمای حرم مطهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی